grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

ЧЕСТИТКА ЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ ХЕРЦЕГ НОВИ ПОВОДОМ ДАНА ДРЖАВНОСТИ ЦРНЕ ГОРЕ

Katic SamardzicimageСвим грађанима Херцег Новог и цијеле Црне Горе упућујемо срдачне честитке поводом 13. јула – Дана државности.Тринести јул се у црногорској историји истиче као датум чији исходи су одредили нашу судбину, као симбол слободарског духа Црне Горе, чојства и јунаштва њеног народа.
Захвални прецима славимо њихова свијетла дјела, у исто вријеме окренути ка будућности која пред нас поставља нове изазове. Имамо одговорност да сачувамо слободу коју су за нас освојиле прошле генерације, његујући вриједности на којима је ова земља изграђена.
Због тога се данас морамо осврнути и запитати да ли је Црна Гора држава какву желимо? Да ли живимо у држави једнаких шанси за све? Да ли је ово земља у којој видимо срећну будућност за своју дјецу?
Црна Гора је наш дом и сви имамо одговорност да је учинимо бољом.
Нека Тринаести јул и тековине борбе наших часних предака буду подстрек да се боримо за државу једнакости и слободе, мира и солидарности, државу сигурности, социјалне правде, мултикултуралности и толеранције, независних грана власти и институција, државу која поштује вољу својих грађана, њихова права и достојанство.

ПРЕДСЈЕДНИК ОПШТИНЕ   ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ
       Стеван Катић                                 Никола Самарџић