grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Телеграм предсједника Општине поводом смрти Исидоре Бјелице

IBПоводом смрти истакнуте књижевнице Исидоре Бјелице изражавам искрено саучешће породици, у своје лично и у име Општине Херцег-Нови.

Исидора је припадала реду вансеријских, врло свестраних стваралаца. Успјешно се остваривала у књижевности па су готово све њене књиге биле бестселери, у позоришној умјетности, у медијима, посебно телевизији, у кинематографији, у моди.  И у свим овим областима је креативношћу, квалитетом  и ставом, заслуживала награде.  Њој су важнија од награда била признања публике, поштовалаца и пријатеља. Својом мишљу, писаном и казаном ријечју, увијек јасном и бритком, никога није остављала равнодушним.

У Херцег-Новом, који је свим срцем и истрајно вољела, придружила се плејади оних који су  дјелом и љубављу  градили дух нашег града, па је он захваљујући и Исидори  постајао  богатији и раскошнији.

Последњих година свједочили смо и њеној борби са опаком болешћу, о којој је такође  говорила отворено, срчано, не  скривајући ништа и не предајући се.

Захвални за љубав коју је даривала нашем граду, свјесни  великог дјела које је оставила,  сигурни да ће њене поруке и мисли остати наук и инспирација генерацијама које ће  тек доћи, у  Новом ћемо Исидору чувати од заборава. Она ће, сигуран сам,  трајати у оној  сфери која изузетне ствараоце чине бесмртним.

Предсједник Општине Херцег-Нови

Стеван Катић