grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Преко 4 километра јавне расвјете за бољу безбједност учесника у саобраћају

Nas07082020На дионици магистралног пута Мељине-Петијевићи, од кружног тока у Мељинама до насеља Поди - скретања за заселак Русмани, у току је завршна фаза на изградњи четири километра јавне расвјете. Као што су грађани могли видјети још синоћ, расвјета је сада у функцији и у тестној фази, а Мјесна заједница, мјештани и инвеститор – Општина Херцег Нови, задовољни су динамиком и квалитетом изведених радова.

Овим пројектом, чија је вриједност 181.000 еура, а који финансира Општина Херцег Нови, биће ријешен проблем неосвијетљеног и изузетно прометног дијела саобраћајнице – магистралног пута, чиме ће бити повећан степен безбједности како за возаче, тако и за пјешаке и бициклисте.

Како је подсјетила потпредсједница Општине Херцег Нови Данијела Ђуровић, постављено је 106 стубова јавне расвјете, а у плану локалне управе је наставак пројеката којима се побољшава безбједност возача и пјешака на овој дионици – изградња тротоара на још двије локације на Подима, од видиковца ка Мељинама и у близини подручног одјељења основне школе ”Милан Вуковић”.

Ђуровић је истакла и да је сам пројекат изградње јавне расвјете на дионици пута Мељине-Петијевићи унапријеђен, са помјерањима мјеста прикључења у договору са ЦЕДИС-ом. Грађанима се изашло у сусрет, па је на више мјеста пројекат усклађен са њиховим потребама.

Током наредних дана услиједиће и радови на замјени четири већ постојећа стуба који се налазе у близини кружног тока у Мељинама, односно на почетку саобраћајне дионице, а све како би се постигла функционална и естетска унифицираност дуж цијеле дионице на којој се изводе радови. Такође, тренутно се ради на обезбјеђењу новог бројила за нове трасе расвјете, па ће врло брзо расвјета на овој дионици бити и званично пуштена у рад.

Извођач радова је компанија ”Рамел”, која је одабрана за најповољнијег понуђача на тендеру који је у марту ове године расписала локална управа. Радови се изводе на основу главног пројекта који је израдила компанија ”Налеx”.

Подсјећамо, дуж магистралног пута Мељине-Петијевићи током протекле године изграђен је тротоар на двије дионице, од стамбено пословног објекта „Игалопромет“ до кућа Муришића у Мељинама, као и на Подима, тачније код видиковца на мјесту Торион.