grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Телеграм поводом смрти Зорана Живковића: Одлазак човјека-институције новске културе

  • сриједа, 18 новембар 2020 11:37

in memoriam Zoran ZivkovicПоводом смрти продуцента и дугогодишњег сарадника Зорана Живковића изражавамо искрено саучешће његовој породици и колегама, у своје лично и име Општине Херцег Нови.

Зоран је био човјек-институција новске културе. Током година рада на организацији Филмског фестивала Херцег Нови, Празника мимозе, Зимског салона, ХАПС-а и многих других догађаја уложио је у наш град своје богато знање, спретност, енергију која покреће све око себе, љубав према култури и према људима.
Одлазак овог доајена филмске умјетности осјетиће кинематографија цијеле Црне Горе, а нарочито новски Филмски фестивал. Зоран је наставио рад Милана Жмукића и представљао један од стубова ове манифестације од националног значаја.
Увијек инсистирајући на високом квалитету и прецизности, Зоран је дао је изузетан допринос уздизању културне сцене Херцег Новог и филмске дјелатности цијеле наше земље.
Његов професионални ангажман био је нераздвојив од оног људског, па је и у најтежим ситуацијама, користећи своју благу нарав и емпатију, подстицао толеранцију, дијалог и тимски рад. Због тога је био омиљен међу културним радницима, ствараоцима и публиком.
Зоран Живковић остаће запамћен као професионалац који је служио кинематографији, један од амбасадора културе нашег града, џентлмен препознатљиве харизме са којим су радо и често радили реномирани умјетници из цијелог региона и шире.
Сарадња са Зо%1?аном за нас је била велика част, задовољство и непроцјењиво искуство.
Херцег Нови му је вјечно захвалан за љубав и богатство које нам је пружио.

Стеван Катић                                                                             Милош Коњевић
Предсједник Општине Херцег Нови                                        Предсједник Дирекције Празника мимозе