grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Уз помоћ Општине, од сјутра поново бесплатни брзи антигенски тестови у Дому здравља Херцег-Нови

  • четвртак, 19 новембар 2020 17:52

nasDZ19112020У ковид амбулантама Дома здравља Херцег-Нови од сјутра, 20. новембра 2020. године поново ће почети тестирања брзим антигенским тестовима.

 

Данас су Дом здравља стигли тестови који су набављени уз помоћ Општине Херцег-Нови и градских предузећа „Водовод и канализација“ и „Чистоћа“. Ови тестови ће бити бесплатни за грађане.
На јучерашњем састанку Општинског тима за заштиту и спашавање констатовано је да новски Дом здравља нема више брзих антигенских тестова на вирус ковид-19 и донесен закључак да ће Општина и градска предузећа донирати одређену количину тестова, потребну да се премости период до окончања процедуре набавке коју спроводи државни здравствени Фонд. Закључак је спроведен истог дана и тестови су већ данас стигли до медицинских радника новског Дома здравља.
Из Дома здравља су упутили допис захвалности Општини Херцег-Нови, у којем наводе да помоћ у садашњем тренутку има вишеструки значај. Како су истакли, брзо постављање дијагнозе инфекције новим корона вирусом за љекара представља путоказ у процјени озбиљности стања и започињању адекватне терапије, а за пацијента веће шансе за брзо и успјешно оздрављење.