grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Телеграм поводом смрти Његове светости патријарха Иринеја: Херцег Нови учествује у губитку и болу цијелог православља

Patrijarh-IrinejУ име локалне управе, своје лично и име свих грађана, челници Општине Херцег Нови изразили су искрено саучешће Српској православној цркви, архијерејима, свештенству, монаштву и свим вјерницима поводом смрти Његове Светости Архиепископа пећког, Митрополита београдско-карловачког и Патријарха српског Иринеја.

"Отишао је онај којем је увијек на првом мјесту било служење Богу, Цркви и свом светосавском народу. Православни народ Херцег Новог учествује у губитку и болу цијелог православља.
Његова светост патријарх Иринеј је у овим неизвјесним временима био племенити духовни вођа потребан православљу, којег је народ волио. У свакој његовој ријечи и дјелу огледале су се љубав, доброта, милост, духовна снага и мудрост својствене великим Божјим људима. Са трона Светога Саве чувао је своју вјеру и коријене, повезивао, мирио, показивао пут правде и људскости.
Током цијелог свог земаљског живота ходио је ка Господу, а сада када је његово христољубиво срце престало да куца, пред пријестолом Господњим ће наставити да се моли за добро свога народа. Нека му Господ подари Царство небеско и вјечни покој", наведно је у телеграму који потписују предсједник Општине Стеван Катић, предсједник Скупштине општине Никола Самарџић и потпредсједници Милош Коњевић и Весна Самарџић.