grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Одлична динамика радова на изградњи прве подземне јавне гараже у Херцег Новом

01garageЧелници локалне управе и представници компаније „ЈУ БРИВ“ обишли су данас градилиште испред зграде Општине Херцег Нови, на којем се тренутно изводе завршни груби грађевински радови на изградњи подземне гараже и трга.

sneakers

Предсједник Општине Стеван Катић задовољан је изведеном динамиком радова.
Он је информисао да су већ урађене 4 подземне етаже за будући паркинг простор.
-Морам исказати задовољство јер је извођач радова испоштовао све рокове. Мислим да ће Херцег Нови са овим заиста добити једну праву, прву јавну гаражу, што је заиста и недостајало. Са овим пројектом ћемо ријешити питања паркинга у самом центру града. По ревидованом пројекту, гаража ће имати укупно око 200 паркинг мјеста, од којих ће 180 бити у самој гаражи, док ће 20-ак бити у непосредној околини. На тај начин ће се пуно тога ријешити када је у питању паркирање, а грађани добро знају да Херцег Нови већ дуги низ година кубури са овим проблемом, казао је предсједник након обиласка градилишта.
Према његовим ријечима, локална управа очекује да ће до марта или априла наредне године гаража бити стављена у функцију.
-Досадашња динамика радова нас увјерава до ће бити до тада, а можда и раније, закључио је Катић.
Он је подсјетио и да су за реализацију овог пројекта потписани уговори у вриједности од 3,9 милиона еура, који ће бити отплаћивани наредних 5 година. Одлуком локалног парламента, тај посао је пребачен на предузеће ”Паркинг сервис”, а предсједник Катић наглашава да се ради о једном од бољих уговора који је склопљен у последње вријеме – из разлога што кад се почињало, Општина није имала средстава да пројекат финансира током једне буџетске године.
Према ријечима техничког директора компаније ”ЈУ БРИВ” Дејана Ђуровића, у односу на планирану динамику радови теку добро, а током обиласка је контатовано и убрзање радова за око неких мјесец дана.
-Завршетак грубих грађевинских радова планиран је за крај јунара или почетак фебруара идуће године, а сада је већ сасвим извјесно да ће бити готови до краја ове календарске године, казао је Ђуровић.