grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Почело бетонирање пола километра пута Топла 3-Модра плоча

nas23022021Након завршених радова на изградњи бетонског пропуста и уклањању зеленог отпада и растиња, данас су на Модрој плочи почели радови на бетонирању дионице дуге 450 метара.

Прва фаза радова подразумијевала је изградњу бетонског пропуста који ће служити за скупљање подземних вода и кишнице. Тај посао урадили су запослени Комунално стамбеног предузећа. Такође, у претходном периоду извршени су радови на уклањању зеленог отпада и растиња, како би било омогућено дјелимично проширење пута.

Како је још раније истакао потпредсједник Општине Херцег Нови, Милош Коњевић, бетонирање и уређење овог пута омогућиће повезивање Топле 3 са Модром плочом у потпуности. Радове на бетонирању, у вриједности 44 хиљаде еура, изводи компанија “Фидас”. Рок за завршетак је 45 дана, али је за очекивати да буду готови за око мјесец.

Он је подсјетио и да су у фебруару 2019. године завршени радови на санацији прве дионице пута који повезује Топлу 3 са Модром плочом и Челима, у дужини од око 135 метара. Такође, током јула исте године завршени су радови на санацији пута у дијелу насеља познатом као Врањанско, у дужини од 320 метара.