grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Катић: Нећемо дозволити пропаст Института и угрожавање егзистенције радника

nsl2402Предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић лично ће се заложити за хитно рјешавање проблема у којима се налази Институт “Др Симо Милошевић” Игало, ради очувања установе која је бренд града и државе.

-Упознати смо са проблемима пословања Института, прије свега чињеницом да су радници трећи мјесец без зарада и да се одлаже отварање овог важног здравствено-туристичког центра. Лично ћу се ангажовати и заложити за очување угледа и репутације једине бање и једног од најзначајнијих привредних субјеката у Црној Гори, казао је предсједник Катић и нагласио да је током претходног периода свакодневно био у комуникацији са Инвестионо-развојним фондом, Министарством финансија и Владом Црне Горе, са којима се ради на изналажењу рјешења како би био одобрен кредит за намирење плата и радове за отварање самог објекта.

Он је напоменуо и да је већ остварена добра сарадња са тренутном в.д. директорицом, др Марином Делић, која је показала ентузијазам и вољу да се у сарадњи са државом и локалном управом превазиђу актуелни проблеми.
-Свјесни смо озбиљности ситуације и да су ово тешки момент за Институт и све запослене, али такође увјерени да ће они врло брзо бити прошлост, истакао је предсједник, уз напомену да је Институт током протеклих година прошао и кроз теже ситуације него што је данашња, а које се на различите начине одражавају на садашње стање у том предузећу.
-Много је посла пред менаџментом јер је дугачак списак проблема које треба превазићи. Важно је да о будућности Института више у Влади неће одлучивати они који су годинама свјесно и намјерно покушавали да уруше његов углед и да га кроз приватизацију продају будзашто, као што је урађено са још неким фирмама у Херцег Новом од којих данас имамо само рушевине. На срећу, у томе нису успјели. Као и до сада, инсистирамо на очувању Института “Др Симо Милошевић” и заштити права бројних радника, и у сарадњи са новом Владом радимо на изналажењу одговорне стратегије будућег пословања, како би новски гигант остао свјетски признато бањско љечилиште, поручио је предсједник Катић.