grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Још један пројекат за љепше новске скале: Почели радови на уређењу степеништа у Топаљској улици

ToplaNSLПочели су радови на уређењу степеништа у Топаљској улици, која повезује магистралу и Његошеву улицу. Степениште ће бити бетонирано и освијетљено.

“Степенице у Топаљској, које свакодневно користи велики број грађана, годинама су биле опасне за коришћење, посебно у вечерњим сатима, јер су неједнаке висине и ширине и неосвијетљене.
Овим пројектом оне ће бити уређене на начин да ће добити нову бетонску оплату, јавну расвјету и рукохвате, што ће их учинити безбједнијим за коришћење, али и уљепшати њихов изглед”, каже потпредсједник Општине Херцег Нови, Милош Коњевић.
Како додаје, ово је још један у низу пројеката за љепше и сигурније новске скале, које представљају један од симбола Херцег Новог. Прије Топаљске, уређена су степеништа у улицама Данице Томашевић и Јова Дабовића.
Пројекат чија је вриједност 22.265,21 еура финансира Општина Херцег Нови, а изводи фирма „Грамон Томашевић“ из Херцег Новог која је као најповољнији понуђач изабрана на тендеру. Радови подразумијевају рушење постојећих бетонских степеница и подеста, тампонирање, бетонирање, уградњу јавне расвјете и рукохвата.