grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Абазовић честитао локалној власти на учињеном у претходном периоду

00abazovicohnПотпредсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић боравио је јуче у званичној посјети Општини Херцег Нови.

У разговору са предсједником Општине Херцег Нови Стеваном Катићем и потпредсједником Општине Милошем Коњевићем, као и предсједником Скупштине Општине Николом Самарџићем, честитајући локалној власти на учињеном у претходном периоду, Абазовић је нагласио да му је задовољство што борави у службеној посјети тој Општини. Истичући да је Херцег Нови општина која је деценијама била запостављена, потпредсједник Абазовић је казао да је црногорском приморју потребна већа дисперзија у туризму, а да су Бока и Херцег Нови огроман привредни потенцијал.
Подсјећајући да је Херцег Нови био регионални центар здравственог туризма, Абазовић је изразио жељу да тој општини врати историјски тренд.
01abazovicohnПотпредсједник Абазовић је најавио да ће, након посјете Општини Херцег Нови, услиједити серија посјета приморским општинама, које ће за циљ имати истицање значаја туризма и промоцију љетње туристичке сезоне у Црној Гори.
Како је током састанка казао предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић, последње три деценије су биле тешке за Херцег Нови и његове грађане, с обзиром на бројне пропале приватизације, попут гашења Брдоградилишта Бијела, приватизације “ХТП Бока”, пет покушаја приватизације Института “Др Симо Милошевић”, али и многе друге економске, и по Новљане, катастрофалне потезе претходне Владе Црне Горе.
За многе од актуелних, али и хроничних проблема Херцег Новог, попут функционисања компаније Вектра Бока Херцег Нови, Болнице Мељине, Института, али и стварања саобраћајних гужви и недостатка заобилазнице, предсједник Катић је изнио и конкретне предлоге за рјешења, о чему ће још бити разговора у наредном периоду.
Он је нагласио и да су очекивања Новљана од Владе Црне Горе велика, те да је проблеме потребно рјешавати брзо и ефикасно, како би се Херцег Нови коначно ослободио терета прошлости и свега оног што је мучило ту локалну самоуправу и њене грађане.
02abazovicohnДанашњи састанак био је прилика и да потпредсједника Владе Абазовића упозна и са предузетим корацима у изградњи инфраструктуре на територији Херцег Новог и новског дијела Луштице, али и новитетима попут отвореног Музеја “Његошева школа” и Куће Ива Андрића.
На састанку потпредсједника Владе др Абазовића и предсједника Општине констатовано је да је парадоксално то што Херцег Нови, ни поред толико привредних гиганата претходних деценија, није био носилац развоја Боке и Црне Горе, већ бруталан примјер транзиционе економске девастације. Уз то, саговорници су се усагласили да све расположиве снаге треба уложити у припрему предстојеће љетње туристичке сезоне како би Херцег Нови и остали дјелови црногорског приморја били регионални туристички центри.
Фото: Влада Црне Горе