grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Генерални конзул Србије у званичној посјети новоизабраним општинским челницима

  • четвртак, 12 фебруар 2015 14:05

konzSrb sПредсједници Општине и Скупштине, Никола Гојковић и Андрија Радман разговарали су јутрос са генералним конзулом Србије у Црној Гори Слободаном Бајићем. То је његов први званичан сусрет са новоизабраним челницима херцегновске општине. У срдачном и пријатељском разговору сумирана је досадашња сарадња и чули су се предлози како да се она убудуће унаприједи.


Посјета и разговори су вођени онако како  то чине стари искрени пријатељи - оцјенио је разговоре предсједник општине Никола Гојковић. Разговарали смо о досадашњој сарадњи и закључили да морамо да радимо на томе да она буде још боља. Сагледали смо и аспекте у којима бисмо могли да је побољшамо. Ту првенствено мислим на сарадњу на културном и спортском плану и на туристичком и привредном. У наредном периоду наше активности ће се одвијати у том смислу.
Предсједник Скупштине Андрија Радман је истакао да му је задовољство што је једна од првих дипломатских посјета општини Херцег-Нови посјета генералног конзула Србије господина Бајића. - У првом званичном разговору који смо данас водили размјенили смо основне  информације. Чули смо да је сарадња Конзулата и Скупштине општине била на добром нивоу. Сматрам да имамо простора да ту сарадњу унаприједимо и да је подигнемо на један виши ниво на задовољство обије стране - рекао је Радман. Он се захвалио господину Бајићу на посјети  и поручио да је увијек добродошао.    
Генерални конзул Слободан Бајић је истакао да је успјешно сарађивао и са претходним руководством локалне управе и да му је задовољство што је у пријатељској средини. Генерални конзулат Републике Србије сарађује са Општином Херцег-Нови на низу пројеката. Овом приликом потврдили смо нашу опредјељеност да наставимо сарадњу и ако је могуће да је унаприједимо у неким областима, у области туристичке сарадње и привреде... Отворени смо за сваку сугестију, а разумјели смо да ће се и наши предлози овдје са задовољством прихватити.