grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Реаговање из кабинета Предсједника општине

Најоштрије осуђујемо неистините и злонамјерне наводе из саопштења НВО „Центар зa истраге, мониторинг, борбу против корупције и владавину права“ поводом проблема које су изазвале обилне падавине на подручју херцегновске општине.

Прослијеђено је свим медијима, а неки су га и објавили. Ово саопштење од почетка до краја врви од неистина и произвољности - од тога да киша непрестано пада 24 сата, па до тога да су грађани и овај пут остављени на цједилу кад им је било најтеже. Ниједан од навода ове НВО није тачан.  
Истина је да су од раног јутра све јавне службе на терену и да отклањају посљедице невремена и помажу грађанима чији су објекти и имања угрожени. Истина је да је у локалној управи мобилно стање. Сви редовни састанци су отказани, предсједник општине је формирао Кризни штаб који се састао и договорено је да се подигне степен приправности свих јавних предузећа и служби и да се организују 24-очасовна дежурства. Грађани којима је потребна помоћ могу да се јаве на телефон 321-564 у Општини гдје су такође организована дежурства. Предсједник општине Никола Гојковић од јутрос са својим сарадницима обилази терен и разговара са угроженим грађанима. Чине се максимални напори да се посљедице ове водене стихије што прије отклоне. Сви ресурси локалне самоуправе су ангажовани на тим задацима.  
За вашу тачну информацију, обилна киша која не престаје да пада од поноћи, изазвала је много проблема на подручју наше општине, али је  ситуација под контролом. Много тога је урађено и бројни проблеми санирани.
Због ортодоксних неистина које је ова НВО саопштила јавности, због ширења дезинформација, панике и нарушавања угледа локалне самоуправе, најављујемо да ћемо надлежним правосудним органима процесуирати НВО „Центар зa истраге, мониторинг, борбу против корупције и владавину права“.

                     Кабинет предсједника општине  Херцег-Нови