grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Саопштење о активностима Комисије за примопредају дужности у ЈУ "Музеј Мирко Комненовић и галерија Јосип Бепо Бенковић"

музејИз Кабинета предсједника општине преносимо Саопштење о активностима Комисије за примопредају дужности у ЈУ "Музеј Мирко Комненовић и галерија Јосип Бепо Бенковић"

Комисија за примопредају дужности у ЈУ "Музеј Мирко Комненовић и галерија Јосип Бепо Бенковић" коју је именовао предсједник општине са задатком да спроведе скупштинску одлуку од јула мјесеца 2013. године о постављању  Наташе Таталовић за вршиоца дужности директора ЈУ, данас  је започела своје  активности.  Комисију  чине предсједник Владимир Жутковић, секретар ресорног Секретараријата за друштвене дјелатности и чланови Јелена Поледица, директор Дирекције за имовину и Зоран Бијелић, начелник Комуналне полиције. Њихов задатак је између осталих попис непокретне и покретне имовине установе. Раду комисије данас су присуствовали  Наташа Таталовић  и запослени у ЈУ Ђорђе и Радмила Ћапин.

Ове активности је било нужно спровести да би се деблокирао рад  и спровео поступак регистрације ЈУ пред надлежним судом.  По скупштинској одлуци вршилац дужности директора има технички мандат, што значи да је у обавези да припреми доношење Статута Установе, да спроведе њену пререгистрацију и да распише конкурс за избор новог директора Музеја и галерије.

Комисија за примопредају је јутрос у 9 часова започела рад и извршила дио задатака. Рад комисије се наставља и треба да буде завршен у року од 7 дана.