grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Сви радови на Шеталишту биће завршени до 1. маја

Као што је најављено, реконструкција дјела Шеталишта од Милашиновића плаже до ресторана Галеб у Игалу, планирана по завршетку Празника мимозе, треба да почне за неколико дана. Предсједник општине Дејан Мандић је рекао за наш портал да у току ове недјеље очекује од пројектанта ревидован пројекат  на основу чега  треба да се изда грађевинска дозвола.

То је услов да извођач радова “Ђукић груп” из Бара за 6 до 7 дана уђе у  посао.
Ријеч је о дионици дугој 365 метара, површине 1.600 метара квадратних. Организатор посла је Агенција за изградњу и развој Херцег-Новог која је прошлог мјесеца расписала други јавни позив за набавку бетонске галантерије. Осим поплочавања предвиђено је и проширење шеталишне стазе, постављање нове јавне расвјете и ограде. Ријеч је о заједничкој инвестицији ЈП “Морско добро” и Општине чија је вриједност око 300.000 еура.

Реконструкција Шеталишта почела је прије неколико година и одвијала се у фазама. До сада је  реконструисано 1.600 метара, а  радови су коштали око један ипо милиона еура. Прошле године је завршена пета фаза на дионици од тунела до Милашиновића плаже.

До сезоне  и радови на колектору

Радови на постављању колекторске и водоводне мреже, које изводи турска фирма Ћелтићоглу, дјелом се одвијају трасом новоизграђене стазе Шеталишта. Неопходно је да се подигну мермерне плоче, ископају канали и поставе  цијеви. Све ће бити враћено у првобитно стање, али питање је хоће ли  тај посао бити завршен до почетка сезоне.

-То је највећи проблем - каже предсједник општине Дејан Мандић. -Свакодневно разговарамо са представницима турске фирме која изводи радове. Приоритет нам је да се радови дуж Шеталишта заврше и тражимо да то буде до 1. маја.