logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Обиљежено 76 година од расформирања логора Мамула

  • понедјељак, 16 септембар 2019 15:32

naslovna mamula 2019На острву Ластавица је протеклог викенда обиљежено 76 година од како је расформиран логор „Campo Mamula“. Полагање вијенаца и сјећање на логораше традиционално организују Удружење бораца НОР-а 1941-1945. године и МЗ Луштица.

Опширније...

Општина Херцег-Нови донирала техничку опрему Служби заштите и спашавања и ПК „Субра“

NASKAB13092019Општина Херцег-Нови донирала је Планинарском клубу „Субра“ техничку опрему у вриједности од шест хиљада еура, која ће бити кориштена у заједничким акцијама тог клуба и Службе заштите и спашавања.

Опширније...

Обиљежена годишњица Котобиљске битке – тим поводом, у недјељу историјско туристичка промотивна тура Канли Кула-Котобиљ

NAS13092019Годишњица Котобиљске битке обиљежена је данас полагањем вијенца палим борцима, који су прије више од три вијека нанијели тежак пораз турским војним снагама, чиме су отворена врата ослобађању Херцег Новог од Османске власти.

Опширније...

Херцег Нови озваничио сарадњу са португалским градом Естареја

Estareja1Општина Херцег Нови озваничила је пријатељство са португалским градом Естареја, меморандумом који су јуче потписали предсједници двије општине, Стеван Катић и Диаматино Сабина. Како је поручено након потписивања, Меморандум о пријатељству и сарадњи ће продубити и учврстити везе, са намјером будућег братимљења између двије општине.

Опширније...

У Игалу ускоро реконструисана пијаца и испостава Грађанског бироа, у најави реконструкција дијела Шеталишта

  • четвртак, 12 септембар 2019 17:06

NasGBIgalo12092019Игало ће ускоро добити нову, реконструисану зелену пијацу,  испоставу Грађанског бироа, а у плану је и реконструкција Шеталишта Пет Даница, од Галеба до Титове виле.

Опширније...