grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Наставак 10. сједнице Скупштине општине одложен за слиједећу седмицу

– Молили су да се сједница одложи за сутра или прекосутра. Нажалост, ја до уторка нисам у Црној Гори па је наставак једино могућ у сриједу. Одборници Клуба Демократе Херцег Новог су замолили да не буде сриједа због њихових обавеза . Остало је да то буде сриједа или четвртак идуће недјеље о чему ћемо се накнадно усагласити. Других, скривених разлога, нема. Скупштина нормално функционише, а трудили смо се и до сада да свим клубовима изађемо у сусрет када су имали сличан захтјев. Мислим да није добронамјерно ово доводити у везу са унутрашњим питањима Избора, јер владајућа коалиција функционише потпуно нормално и њихове унутрашње ствари не задиру у рад Скупштине или локалне управе.

До краја мјесеца још два засједања

На Колегијуму предсједника Скупштине општине који је одржан јутрос , договорено је одржавање још двије сједнице до краја мјесеца. Због важности теме - увођење стечаја у Вектра Боку, по хитном поступку биће сазвана сједница на којој ће се разматрати наша потраживања од Вектра Боке, социјални статус запослених и статус имовине Вектра Боке која је интерес и града и државе. Та сједница ће бити одржана 29. јуна, са почетком у 8:30х.

– Договорили смо се да до тада сва јавна предузећа, установе и органи локалне управе који имају потраживања према „Боки“ доставе Скупштини информацију о томе како би заједнички наступили према Вектра Боки.– Такође је договорено да се слиједећа, 11. редовна сједница Скупштине, на којој ће се између осталог разматрати и завршни рачун Општине за прошлу годину, одржи одмах по завршетку сједнице по хитном поступку (29.јуна).

По ријечима Радмана сједница са темом о Вектра Боки заказује се на иницијативу Клуба одборника Демократе Херцег Новог . -Како је орган локалне управе већ предузео одређене активности по истом основу, ово ће бити здружена активносот органа локалне управе и Скупштине са циљем да заштитимо своје интересе.