grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Др Рељи Живојновићу Октобарска награда, а Ани Дабовић Повеља Херцег-Новог

zivojnovic-dabovicДобитник највећег признања Општине Херцег Нови, Октобарске награде ове године је др Реља Живојновић, свјетски признат офтамолог који је дао значајан допринос озелењавању града. Добитница Повеље и звања почасне грађанке Херцег Новог је кошаркашица Ана Дабовић, за изузетан допринос који је дала представљању и промоцији свог родног града у свијету.

Одлуку о овогодишњим признањама донио је Жири за додјелу октобарске награде и Повеље Општине Херцег Нови, на јутрос одржаној сједници. Др Рељу Живојновића предложила је група грађана, а Ану Дабовић Спортски центар Игало.

Др Реља Живојновић је очни љекар свјетског реномеа, који је први обавио хируршку обраду мрежњаче. Пензију проводи у Херцег Новом, у који је донио биљке са свих страна свијета и тако обогатио градски зелени фонд. Др Живојновић је граду поклонио многе саднице и сам их засадио на више мјеста, вођен жељом да Нови изгледа љепше и да сам томе да допринос.

Ана Дабовић је дијете Херцег Новог, успјешна спортисткиња која је поникла у локалном клубу и цијелог живота остала везана за свој град. Постижући свјетске спортске успјехе, Дабовић никада није пропустила да се придружи бројним кампањама промоције Херцег Новог, представи град у најбољем свијетлу и са поносом истакне гдје је одрасла, што је препоручило за добијање Повеље и звање почасне грађанке.

Признања ће др Рељи Живојновићу и Ани Дабовић бити додијељена на свечаној сједници Скупштине општине, на Дан општине Херцег Нови, 28.октобра.