grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Јавна расправа о Мастер плану гасификације Црне Горе, са Извјештајем о стратешкој процјени утицаја на животну средину

  • понедјељак, 16 јануар 2017 14:06

min ekonomijeМинистарство економије обавјештава се јавност да ће се у периоду од 16.01.2017. до 16.02.2017. године одржати Јавна расправа о Мастер плану гасификације Црне Горе, са Извјештајем о стратешкој процјени утицаја на животну средину.

Air Jordan 1

Циљ јавне расправе је да се сви заинтересовани субјекти упознају са тренутним нацртом Мастер плана гасификације Црне Горе, који је одобрен у склопу десетог позива Инвестиционог оквира за Западни Балкан (WBIF).

Мастер план гасификације представља пресјек стања када је у питању тржиште гаса у Црној Гори, као и институционалне мјере које је потребно спровести на нивоу министарства и регулатора задужених за ову област. Такође, на основу члана 9. Закона о стратешкој процјени утицаја на животну средину, Министарство економије је донијело Рјешење о изради стратешке процјене утицаја на животну средину за студију Мастер план гасификације Црне Горе, а на основу којег је припремљен нацрт извјештаја.

Нацрт документације се може преузети на званичној интернет страници Министарства економије:http://www.mek.gov.me.

Позивају се сви заинтересовани субјекти да доставе своје коментаре и сугестије до 16.02.2017. године, на е-маил адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на адресу: Министарство економије, Римски трг број 46, 81000 Подгорица.

Централни округли сто у оквиру јавне расправеће се одржати на Цетињу 06.02.2017. године, са почетком у 13сати– Зграда Пријестонице, Бајова 2, II спрат сала за састанке.