logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

У Зеленици нови кутак за најмлађе

ZelIIgra03032017Бројни малишани у Зеленици од скоро сваки сунчани дан проводе на новоизграђеном игралишту. Протеклих дана завршени су радови на преосталим детаљима, те је сада ово мјесто на улазу у зеленичку луку постало шармантно уређен и опремљен кутак за игру и дружење, а Херцег Нови је богатији за још једно игралиште.

Обављени су потребни грађевински радови, уређен прилазни тротоар, постављена ограда и јавна расвјета ради безбједности, постављена вјештачка трава и мобилијар.

Уз љуљашке, клацкалице, дворац, тобоган, вртешку, ту су и чивилуци и табле које је, као и ограду и зид игралишта осликао локални умјетник Борис Шуберић.

У Мјесној заједници Зеленика изузетно су задовољни реакцијама мјештана, те већ планирају нову активност – постављање шаховских столова и теретане на отвореном.

Ново игралиште изградили су Општина Херцег Нови и Агенција за изградњу и развој рада, уз помоћ донатора и у координацији са Мјесном заједницом Зеленика.

Помажући реализацију ове идеје дрзштвену одговорност показала су предузећа: „Мјешовито“, „Полино спорт“, „Крушо“, „Катуњанин“, „Новитовић“, „Рива-Алус“, „Рајрад“ и „Рекламе Свијет“.

Подсјећамо, само током прошле године у Херцег Новом су обновљена сва постојећа дјечија игралишта на територији града – укупно 15, захваљујући акцији “Обновимо дјечија игралишта” коју је иницирала Агенција за изградњу и развој и спровела је уз помоћ Општине и донатора.