logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Норвешка донација за Херцег-Нови: Камион и униформе предузећу „Чистоћа“

NasKamCis28032017Потпредсједник Општине Херцег-Нови Драган Јанковић данас је преузео кључеве специјалног возила за прикупљање и одвоз отпада и унформе који су донација норвешког комуналног предузећа „Isak D. Westgaard AS“ “ Херцег Новом. Кључеве возила Јанковићу је уручио директор ове компаније Øystein Lie.

Возило и радне униформе, који су осма донација пријатеља из Норвешке нашем граду, користиће предузеће Чистоћа.

Овим поводом у нашем граду током цијеле недеље борави делегација 18 представника из седам норвешких предузећа, коју предводи почасни грађанин Херцег Новог Пер Јарле Ериксен.

Потпредсједник Јанковић захвалио се норвешком народу на дугогодишњој и изузетно вриједној помоћи у техничком опремању и сталном унапређењу рада херцегновске „Чистоће“. Како је казао, доживљава посјету норвешке делегације и ову донацију као још један доказ великог пријатељства норвешког и црногорског народа.

Представник норвешке делегације Пер Јарле Ериксен истакао је да за њих велика радост што су у Херцег Новом, као и то да виде напредак који је постигнут у раду предузећа „Чистоћа“ и да се сва опрема коју су донирали користи на најбољи могући начин. Објаснио је да се овог пута ради о специјалном половном возилу, које је одлично очувано. Захвалио се предузећу „Чистоћа“ и Општини Херцег Нови на гостопримству и пријатељству и истакао да ће се добра сарадња наставити.