grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Омаж, изложба и научни скуп "Иво Андрић и Петар Лубарда"

  • понедјељак, 29 септембар 2014 09:15
андрић и лубардаПоводом обиљежавања 122 године од рођења Ива Андрића и 40 година од смрти Петра Лубарде, СПКД "Просвјета" и Фондација "Петар Лубарда" приређују у сарадњи са ЈУК Херцегфест, ЈУК "Музеј Мирко Комненовић и галерија Јосип Бепо Бенковић" и Државним архивом Црне Горе дводневни програм посвећен великанима књижевне и ликовне умјетности.

У фоајеу дворане Парк, у четвртак 2. октобра, са почетком у 19 часова биће отворена Изложба слика професора и ученика херцегновске Умјетничке школе и Изложба докумената из државног архива Црне Горе.

У наставку програма, са почетком у 20 часова, са гостима, књижевником Матијом Бећковићем и историчарем умјетности мр Петром Ћуковићем, биће приређен Омаж Иву Андрићу и Петру Лубарди.

У Кући Ива Андрића на Топлој, 3. октобра одржаће се Научни скуп "Иво Андрић и Петар Лубарда". Учесници скупа су Матија Бећковић, мр Петар Ћуковић, др Синиша Јелушић, мр Анастазија Мирановић, др Софија Калезић Ђуричковић, Љиљана Зековић, мр Вишња Косовић, Мирјана Миња Кусовац, Снежана Вукићевић Чворо и Јасмина Житник.