logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Завршни састанак Организационог одбора поводом доласка тијела Св Леополда: Спроведене све преузете обавезе, сарадња на високом нивоу

  • понедјељак, 11 септембар 2017 14:30

OOLeop11092017Родни град Св Леополда спреман је за долазак тијела овог великог свеца, све службе и предузећа спровели су преузете обавезе и међусобна сарадња је на високом нивоу, констатовано је данас на завршном састанку организационог одбора у малој сали Општине Херцег-Нови.

Договорени су и преостали детаљи које је потребно испратити како би овај догађај прошао на најбољи могући начин.

Предсједник Скупштине општине Милош Биговић, који је и предсједник овог одбора, истакао је да је изузетно задовољан сарадњом свих чланова, да су сви на беспрјекоран начин одговорили захтјевима и све активности теку према плану.

Захвалио се члановима одбора, који су одговорили на молбу локалне управе да буду дио овог тијела, јер без координације свих учесника добра организација не би била могућа.

Како је казао дон Роберт Тонсати, члан одбора испред Которске бискупије, град је испунио све што се очекује приликом организације овако великог догађаја. Сретни су и захвални свима који су изашли у сусрет, показали спремност и схватање значаја враћања тијела „свеца из Херцег-Новог који је освојио свијет“ у родни град.

Додао је да је за сада најављен организовани долазак 20 аутобуса, али и бројних вјерника из земље и региона који ће стићи приватним возилима.

Према планираном програму, тијело Св Леополда у Херцег-Нови долази 15. септембра око 13 сати. Тада ће у парку „Боке“ бити уприличена Литургија дочека (Служба ријечи), а потом тијело остаје изложено штовању вјерника до поноћи. У 18 сати слави се пјевана вечерња, а у 19.30 сати је бдјење.

Од поноћи до 7.30 сати следећег дана реликвија ће бити у оближњој цркви Св Антуна, која ће бити отворена за молитву.

У суботу, 16. септембра, у 10 сати почиње свечана концелебрирана Миса, а касније, од 16.30 сати Миса испраћаја, након ћега ће тијело се реликвија упутити ка Дубровнику.