grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Жири за додјелу Октобарских награда и Повеље Општине Херцег-Нови

  • четвртак, 16 октобар 2014 08:03

октобарска наградаЗа данас је заказана сједница Жирија за додјелу Награда и Повеље Општине Херцег-Нови.

У саставу жирија, састављеним од представника партија заступљених у локалном парламенту и именованим  Рјешењем предсједника општине од 3. октобра 2014. године, налазе се Славко Илић, предсједник, чланови: Небојша Васовић, Миладин Видаковић, Недељко Влахушић, Владимир Злоковић, др Саво Марић, Александра Песторић, Ранко Жутковић и Никола Радман.

Октобарске награде и Повеља Херцег-Новог додјељују се сваке године 28. октобра, у сјећању на дан када су 1944. године Десета херцеговачка, Друга далматинска и Прва бокешка бригада ослободиле Херцег-Нови од фашистичких окупатора.
Октобарска награда се додјељује физичким и правним лицима са пребивалиштем, односно сједиштем, на територији општине Херцег-Нови. Повеља се додјељује почасном грађанину, односно лицима која су нарочито заслужна за развитак и афирмацију града или су њихов живот и рад на други начин везани за Херцег-Нови. Награда се може додијелити и појединцима који не живе у Херцег-Новом, уколико њихова остварења имају посебан заначај за овај град. У једној години могу се додијелити највише три Октобарске награде и једна Повеља. Иста награда и Повеља истом лицу може се додијелити само једанпут за исту врсту остварења.

 

Посјетите страницу : Досадашњи Добитници Октобарске награде и Повеље Херцег-Новог.