grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Предсједник општине затражио састанак са власником компаније Ћелтикћоглу

  • понедјељак, 17 новембар 2014 09:56

radoviPlaza112014Предсједник општине Милан Вајагић затражио је састанак са г. Аднаном Ћелтикћоглуом, власником компаније Ћелтикћоглу која изводи радове на канализационој и водоводној инфраструктури, ради заједничког сагледавања актуелне ситуације на терену и планирања наставка радова. Састанак ће се одржати у Херцег-Новом током ове седмице.

Крајем прошлог мјесеца, у радио емисији понедјељком "Добро јутро Предсједниче", председник општине је нагласио да се мора повећати обим радова на Пројекту изградње канализационе мреже, вриједном 18,522 милиона еура, како би се испоштовали рокови завршетка радова, који су трећим анексом уговора, дефинисани за фебруар 2015. године.
На терену је видљиво да радови напредују споро, да је динамика извођења незадовољавајућа и да се без интезивирања радова рок завршетка Пројекта изградње водоводне и канализационе инфраструктуре поново доводи у питање .

 

Трећи анекс уговора потписан у септембру

Ради регулисања продужетка Рока изградње, почетком септембра ове године је потписан трећи анекс уговора са извођачима радова, турским компанијама, "Ћелтикћоглу", која изводи радове на канализационој и водоводној инфраструктури, и "Мас Гинташом", који гради Постројење за прераду отпадних вода на локацији Немила.

Два најважнија развојна инфрастурктурна пројекта у Херцег-Новом, Пројекат изградње водоводне и канализационе мреже, вриједан 18,522 милиона еура , и Пројекат изградње постројења за пречишћавање отпадних вода, вриједан 8,838 милиона еура, треба да буду завршени у фебруару наредне године.

 

Повезана вијест: Потписан анекс уговора о продужењу рока изградње канализационе и водоводне инфраструктуре, 5. септембар 2014. године