grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Синоћ у Игалу почело Европско првенство у мини фудбалу

  • четвртак, 27 новембар 2014 12:51

mini euro 2014Синоћ је у Спортском центру Игало почело Европско првенство у малом фудбалу које ће трајати до 30. новембра. Мини Еуро је окупио 24 најбоље европске репрезентације и око 600 учесника. Ово престижно такмичење отворио је предсједник Свјетске мини фудбал федерације и потпредсједник Европске федерације мини фудбала Филип Јуда из Чешке.

У име Општине Херцег-Нови учеснике је поздравио секретар за друштвене дјелатности Владимир Жутковић. Он је изразио задовољство што је Херцег-Нови домаћини овог великог такмичења.

-Спорт је ту да спаја људе да повезује и државе и регионе и Европу и ми смо више него задовољни што смо гласовима представника 30 држава добили могућност да будемо домаћини Европског првенства у мини фудбалу. Жутковић је истакао да ће Општина Херцег-Нови и њени грађани, као и много пута до сада, бити „најбољи домаћини својим гостима“. Захвалио се представницима Европске федерације, Удружењу мини фудбала Црне Горе и представницима из Херцег-Новог који су учествовали у организацији овог спортског такмичења.

Директор Спортског центра Игало Саво Моровић је истакао да је ово највећа спортска манифестација која је организована у Херцег-Новом, која ће „подићи ниво нашег спорта, а младим људима показати правац здравог начина живота и бављења спортом.“

Добродошлицу учесницима Европског првенства у мини фудбалу пожелели су и културни ствараоци из Херцег-Новог кроз музику, плес и добар ритам. Наступили су мажоретке, Мјесна музика Ђеновићи, КУД „Илија Кишић“ из Зеленике, дјечија група плесног клуба„Диано“ и Балканска лавина и Драгољуб Ђуричић.

Након дефилеа репрезентација такмичење је почело утакмицом између репрезентација Црне Горе и Шкотске. Репрезентација Црне Горе је савладала репрезентацију Шкотске резултатом 3:2.

Око 400 учесника Европског првенства Мини Еуро смјештен је у Медитеранском здравственом центру у Игалу који је тим поводом отворен. Дио учесника је у хотелу “Лајтхаус“ и „Хунгуест хотелу“. Са екипама које окупљају најбоље аматере у малом фудбалу из цијеле Европе стигао је и велики број новинара. Готово свака репрезентација има у пратњи и своју телевизијску екипу, а официјелни медијски спонзор у Црној Гори је ТВ Вијести која преноси све утакмице.

Маскота Такмичења је делфин Јоца који ће како је истакнуто „ширити позитивну енергију током првенства.“