grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Организатори очекују добру забаву и госте из окружења за дочек Нове године на Шкверу

  • понедјељак, 15 децембар 2014 11:11

Plakat2014sДочек Нове године  ће  по други пут  бити организован на Шкверу ( Градска лука) уз богат музички програм. Наступиће познати музичари Драгољуб Ђуричић са  групом Балканска лавина, Александар Милић Мили са својим бендом Милиграм и млада београдска поп пјевачица Соња Бакић. Организатори су Општина Херцег Нови, Херцег фест и угоститељи са Шквера. Очекују добру забаву и госте из  сусједних градова и окружења, а највише 1. јануара увече.


На конференцији за новинаре која је у суботу одржана у угоститељском објекту „Станица“ на Шкверу, предсједник општине Милан Вајагић је рекао да су се ове године у организацију  и креирање програма значајније укључили власници локала Станица, Цитадела, Адмирал, Блу фин, конобе Ферал и Цого, Порто, Наутика и ДоДо на Шкверу.

DSC04385sОпштина Херцег Нови је из буџета обезбједила 30.000 евра за новогодишњи програм, а угоститељи ће сносити трошкове боравка, смјештаја и исхране извођача. Вајагић  је подсјетио да ће у новогодишњој ноћи до 22,30 госте забављати поп пјевачица Соња Бакић са својим бендом „Џајв“, а потом  ће наступити музичари Драгољуба Ђуричића са којима ће Новљани дочекати Нову годину. Првог јануара у подне на отвореној сцени планиран је програм за дјецу и једносатни концерт пјевачице Соња Бакић, а увече око 23 ће наступити етно-рок група „Милиграм“ која је тренутно једна од најпопуларнијих у региону.

" Надам се да је то добар музички  одабир и да ће  атмосфера на Шкверу бити заиста одлична", поручио је предсједник општине.
Квалитет програма гарантује то што је уложена значајна енергија свих заинтересованих актера, сматра секретар Секретаријата за друштвене дјелатности Владимир Жутковић. Он је најавио  формирање тима који ће бринути о безбједности окупљених грађана на Шкверу, у који ће бити укључени представници полиције, Хитне помоћи и Ватрогасне службе. Жутковић се захвалио угоститељима који су ове године у улози суорганизатора и домаћина дочека Нове године на Шкверу.


ЈУК Херцег фест  ће сигурно добро одговорити задатку као и свих ових година. Са техничке стране, захваљујући опреми фирме „Цицак акустик“, све ће бити на високом нивоу, добра сцена, квалитетно озвучење, видео бим, оцјенио  је представник Херцег феста Војислав Килибарда.

И најмлађи ће имати свој новогодишњи програм. За њих ће на отвореној сцени 1. јануара „Хепи театар“ приредити позоришну представу са Нигором у три улоге, Дједа Мраза, модератора и пјевача, са још двије глумице. Наступиће и играчи Плесног студија "Диано", а планиран је и мини концерт  пјевачице Соње Бакић.

Представник угоститеља са Шквера, Немања Дуловић похвалио је своје колеге што су били сложни у организацији овог програма. Њихови објекти ће за новогодишње празнике имати и екстра понуду за госте. Уз постављање спољашњих шанкова за точење пива, вина и других пића и појачаног особља, све ће бити спремно да се на брз и квалитетан начин послужи велики број људи. Договорено је да  1. јануара ујутру у свим локалима буду приганице на столовима, којима  ће гости моћи бесплатно да се послуже.
Публику Херцег Новог очекује добра забава уз комбинацију ретро и модерне, хаус и  поп-рок музике, поручила је београдска поп пјевачица Соња Бакић, која је такође присуствовала конференцији за новинаре.