grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Представљен програм 46. Празника мимозе

mim2015Поводом 46. Празника мимозе данас је у Општини Херцег-Нови у организацији предсједника Општине Милана Вајагића одржана конференција за штампу уз учешће представника органа управе, ЈУК „Херцег Феста“ и Компаније Азмонт Инвестментс Портонови.

Представљен је програм Празника чији је концепт, као бренда Херцег-Новог и најстарије манифестације, остао туристичко-културно-пропагандног карактера.

Организатори су се потрудили да овогодишњи садржаји буду високог квалитета са наступом познатих и популарних имена музичког и сценског живота.

Не мање атрактиван биће и дио спортског програма који ће привући, поред самих учесника и велики дио спортске јавности и њихових поштовалаца.

Фешта од рибе вина и мимоза почеће у Баошићима традиционално прве суботе дакле 7. фебруара, уз учешће градске музике, клапе, мажоретки, тромбоњера, а наставља се увече жељно очекиваним маскенбалом.

Дан раније, 6.фебруара, на тргу Николе Ђурковића обавиће се церемонија отварања Празника мимозе са концертом Жељка Јоксимовића.

Зимски ликовни салон, у сликарском свијету престижна манифестација, а учешће у његовој селекцији биљежи као врло значајно у умјетничкој биографији сликара, затим Међународна изложба цвијећа, концерти и позоришне представе, изазваће велику пажњу, а исто тако и суђење карневалу на Шкверу.

Средства за организацију Празника обезбјеђена су Буџетом Општине Херцег-Нови и дијелом генералног спонзора Компаније Азмонт Инвестментс Портонови.

 

Програм 46. Празника мимозе (.pdf, 205 kB)

Спортски програм (.pdf, 121 kB)