grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Сутра почиње 46. Празник мимозе

mimoziceОтварањем 48. Херцегновског зимског салона у Галерији „Јосип Бепо Бенковић“ сутра у 19 часова почиње Празник мимозе, најпознатија и најстарија манифестација која ће се 46. пут одржати у нашем граду.

Херцегновски зимски салон и Међународна изложба цвијећа (отварање у петак у 11 часова, у Вили Галеб у Игалу) су претходница свечаности отварања на главном градском тргу. Концертом на главном градском тргу, 6. фебруара, који почиње у 20 часова, ове године ће Мимозине двери отворити познати музичар Жељко Јоксимовић са својим бендом. Спонзор концерта је компанија „Азмонт инвестментс"

Традиционално, првог Мимозиног викенда, организују се свечаности на херцегновској Ривијери (Кумбор, Ђеновићи, Баошићи) гдје ће бити Фешта од мимозе рибе и вина, велики Мимозин маскенбал у Медитеранском здравственом центру, а у недјељу Дјечији маскенбал у Баошићима.
Цијели фебруар ће бити у знаку Празника момозе. Предвиђено је 27 културних и забавних програма и 13 спортских. Представници општине  и Херцег-Феста ових дана спроводе посљедње припреме пред почетак ове велике манифестације.

До сада урађеним задовољан је и предсједник општине Никола Гојковић чији су први радни дан на овој функцији обиљежили управо разговори о предстојећем Празнику мимозе.
- Мислим да је све спремно да Мимоза почне. Једино чега се бојимо то је лоше вријеме, а на то не можемо да утичемо – казао је Гојковић уз похвалу тиму који припрема Празник мимозе.
– Одступања од програма неће бити. Све што је најављено биће  испоштовано, а очекујемо и велики број гостију са стране – поручио је предсједник општине Никола Гојковић.