grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Др Тамара Вујовић у јутарњем програму телевизије Црне Горе

tamara vujovićГостујући у јутарањем програму Радио телевизије Црне Горе, др Тамара Вујовић, одборница у Скупштини општине и сарадница предсједника општине Николе Гојковића, најавила је почетак овогодишњег 46. по реду Празника мимозе.

Докторица Вујовић је представила богат програм Празника мимозе и позвала гледаоце да изаберу по нешто од великог броја народних фешта од мимозе, рибе и вина, позоришних представа, концерата и спортских такмичења, и дођу у Херцег-Нови током мјесеца фебруара. Сигурно је да ће се лијепо провести. Такође, Вујовић је подсјетила гледаоце на почетке организовања празника овог жутог цвијета који успијева само на овим нашим топлим просторима од Игала до Каменара и то онда када је свуда около снијег.

Синоћ је предсједник Скупштине општине Андрија Радман отворио 48. Херцегновски зимски ликовни салон на коме су презентовани радови 23 умјетника из Црне Горе и Србије, а већ данас, са почетком у 11 часова у Титовој вили Галеб у Игалу, биће отворена Изложба цвијећа која ће трајати три дана.

Ноћас на тргу Николе Ђурковића, са почетком у 19 часова биће обављена церемонија Свечаног отварања 46. Празника мимозе у којој ће учествовати обновљена Градска музика са мажуреткама и тромбоњерима, позната новска група Егзодуси и Коктел бенд. Концерт Жељка Јоксимовића предвиђен је за 21 сат.

За суботу 7. фебруара најављен је најмасовнији програм празника, Фешта од мимозе, рибе и вина дуж Ривијере на којој се очекује око 15.000 посјетилаца, а увече је и први маскенбал у Медитеранском центру Института Игало.

Водитељ програма је захваљујући се др Тамари Вујовић на гостовању у програму, као и на донесеној мимози којом је био окићен студио, пожелио лијепо вријеме свим учесницима током трајања ове манифестације.