grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

У оквиру 46. Празника мимозе Велика бокешка фешта 13. , 14. и 15. фебруара у Бијелој

Велика бокешка фешта и Сајам маслина и вина у Бијелој одржаће се седми пут заредом 13., 14. и 15. фебруара, најављено је данас на конференцији за новинаре. Ова тродневна манифестација коју организује Мјесна заједница Бијела у сарадњи са Херцег фестом и под покровитељством Општине Херцег- Нови постала је традиционалан Мимозин програм. Сајам маслина и вина и едукативне радионице о узгајању и преради маслина организује Маслинарско друштво „Бока“.

Ове године ће домаћице феште бити чланице Удружења Риза и Кола српских сестара Бијела, а у програму ће учествовати дјеца ОШ „Орјенски батаљон“ из Бијеле и Дјечијег дома „Младост“. У забавном програму ће учествовати Градска музика, ансамбл „Егзодус“, мажоретке, театар „Пуна кућа“. Удружење Риза ће организовати Пјеснички маратон, а биће приређена и изложба скулптура од дрвета, стакла и метала Рајка Новаковића из Пожеге. Концерт Миломира Миљанића- Миљана је у недјељу у 19 сати у Дому културе Бијела.

-Надамо се да ће програми Велике бокешке феште бити довољно инспиративни да побуде пажњу публике, рекао је предсједник Организационог одбора Никола Свилановић.- По свом садржају Фешта је туристичко-пропагандна, сајамска и музичко-сценска манифестација. Као и ранијих година и ове ће, у парку Дома културе, бити засађено стабло маслине посвећено знаменитом Бијељанину Љубу Злоковићу, епископу горњекарловачком господину Симеону.

Ово је седма година како успјешно сарађујемо са Мјесном заједницом Бијела. Удруженеје маслинара Боке организује сајам производа од маслине, вина, меда и других домаћих производа из Боке али и шире – рекла је извршни директор Маслинарског друштва Бока Весна Ђукић – обезбјеђено је 33 мјеста за излагаче, а новина ове године је што учествују и најмлађи маслинари окупљени око пројекта „Маслинарство за најмлађе“ у сарадњи са школама у Тивту и Котору.

Предсједница Удружења Риза Слађана Вучичевић информисала је да ће и њихов програм „Пјенички маратон“, 15. по реду, бити одржан под окриљем Велике бокешке феште. Више од 250 учесника, пјесника и књижевника је до сада учествовало на Маратону, а и ове године је пријављен велики број пјесника из Боке, Никшића и Пожеге, рекла је Вучичевић.