grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Поводом 8. марта у Херцег-Новом отворен Базар рукотворина

DSC04820Поводом предстојећег празника, 8. марта, Дана жена, данас је у приземљу бивше робне куће „Мјешовито“, у центру града, отворен Базар рукотворина који дуже од десет година  приређује Организација жена Херцег-Нови. Базар ће бити отворен до 8. марта у времену од 10 до 18 часова.


Ово је још један у низу базара који организујемо и као и сви претходни и овај ће бити хуманитаран – рекла је предсједница Организације жена Херцег-Нови Иванка Лаковић. На базару учествује 20 излагача. Поред жена из херцегновске организације учествују и жене окупљене око Руског културног центра, НВО Нова шанса у Новом, Млади Роми и гости из Будве, Тивта и Рисна са својим уникатним радовима – накитом, декупажом, витражом, ароматичним бомбонама, колачима, производима од меда, предметима од камена, сликама, торбама, народним ношњама, свијећама ...
Сваки излагач ће издвојити дио средстава од продатих рукотворина и уплатиће у хуманитарне сврхе. Ове године средства су опредјељена за НВО „Феникс“ – Удржење родитеља дјеце обољеле од карцинома, за лијечење шестогодишњег Давида из Херцег-Новог.
Иванка Лаковић је позвала Новљане да посјете базар и купе поклон за себе и њима драге особе за предстаојећи празник. Подсјетила да Организација жена сутра, 6. марта, у Дворани „Парк“, са почетком у 19 часова , организује традиционални осмомартовски културно-забавни програм „Жени с љубављу“. У програму учествују дјеца из Вртића на Савуни, из Дјечијег дома „Младост“ у Бијелој, основци школа  на Топлој и Савини, Плесни клуб „Феникс“, КУД „Илија Кишић“ и КУД „Игало“, КСЦ „Диано“ и Студио Н. Цијена улазнице је 2 еура а сав приход од продатих улазница биће уплаћен  Удружењу родитеља дјеце обољеле од крциномна, за лијечење малог Давида.