grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Предсједник општине формирао Кризни штаб због проблема изазваних обилним падавинама

trgОбилна киша која не престаје да пада од поноћи (до 12 сати пало је 200 л/м² што је највише ове зиме) изазвала је много проблема на подручју наше општине али је ситуација под контролом – саопштено је из општинског Кризног штаба који је данас формирао предсједник општине Никола Гојковић.


На састанку Кризног штаба, који чине директори јавних предузећа, начелник Kомуналне полиције представници Електродистрибуције, МУП-а, Директората за ванредне ситуације и Ватрогасне јединице договорено је да се подигне степен приправности свих јавних предузећа и служби и организују дежурства 24 сата. На грађане се апелује да не напуштају своје домове и да прате ситуацију. У случају да им је потребна помоћ јавних предузећа и служби могу да се јаве на телефон 321-564 у Општини. Кординатори рада екипа и служби на терену су Лидија Петроне и Бранко Митровић. Предсједник општине  Никола Гојковић и потпредсједница Тамара Вујовић обишли су Ривијеру док су предсједник Скупштине Андрија Радман и потпредсједник Драган Јанковић били у обиласку Суторине, Игала и Херцег-Новог.
По ријечима Бранка Митровића  из Службе заштите најкритичније је било у Суторини јер се ријека при ушћу  излила и потопила  неколико кућа. Ниво ријеке Суторине  јутрос  се подигао до нивоа моста тако да се по свједочењу мјештана преливала на магистралу. У току дана је водостај опао а мјештани су будно мотрили да грање и отпад који је вода носила не створе чеп и затворе пролаз испод моста. Плављења објеката је било и на Савини и у Сервисној зони. Под водом су биле магистрала и локални путеви, тргови а степеништа су изгледала као водопади. Било је и доста одрона. Највећи је био онај на магистрали између Каменара и Костањице због чега је јутрос био заустављен саобраћај. Након интервенције екипа Предузећа „Црна Гора пут“ саобраћај је успостављен и одвија се неизмјенично једном коловозном траком. Херцегновски путари уклонили су одрон  са Њивичког пута  према Жвињама, а у току дана требало би да уклоне и одрон од Каменара према Бијелским Крушевицама.