grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Најбољим спортистима Херцег-Новог за 2014. годину уручена признања

Синоћ су на свечаности у херцегновској дворани „Парк“ уручена признања најбољим спортистима Херцег-Новог за 2014. годину. Жири није имао лак задатак да међу великим бројем добрих спортиста изабере најбоље, казала је потпредсједница општине др Тамара Вујовић честитајући награђенима.

-Велико ми је задовољство што сам данас са вама, са најбољима, са спортистима који су у протеклој години остварили изузетне резултате, људима здравог тијела и још здравијег духа, младима којима тек предстоје награде и онима од којих се очекује да премаше рекорде, не само локалне већ и свјетске. Све вас срдачно поздрављам и желим да наставите путем најбољих, да останете упорни, да истрајавате и да никада не одустајете – казала је др Вујовић. Она се захвалила свима који његују спортску традицију у Херцег-Новом и прослављају деценије успјешног рада и огромног залагања, свима који окупљају велики број младих и уче их здравим начинима живота.

Најбоље херцегновске спортисте поздравио је и предсједник општине Никола Гојковић и честитао им на резултатима које су постигли. – Желим свима вама да наставите овим путеми и да вам најбољи у спорту буде узор – поручио је предсједник Гојковић истакавши да је право задовољство видјети оволики број младих људи окупљених око бројних спортских колектива у нашој Општини. Посебно је поздравио госпођу Веру Косаћ Лучић, која је, како је казао и њему била професорица.

По одлуци Жирија који су чинили спортски новинари, представници општинског Савјета за спорт и Секретаријата за друштвене дјелатности и локалну самоуправу за најбољег спортисту проглашен је кик боксер Филип Ковачевић који је освојио сребрну медаљу на свјетском купу WТК у Италији. За најуспјешнији спортски колектив проглашен је ВК „Јадран“ а за спортски догађај године Европско првенство у мини фудбалу одржано у Игалу. Тренер године је Владимир Гојковић из ВК Јадран који тренира и младу репрезентацију Црне Горе, а признање за спортског радника године добио је Данило Митровић, члан Клуба „Југоле Гракалић“ један од оснивача Савеза за спортски риболов на мору.

Вери Косаћ Лучић признање за животно дјело је уручио предсједник општине Никола Гојковић. Видео запис о њеној изузетној спортској и жиовотној причи када је као млада пливачица „Јадрана“ освајала признања и медаље широм некадашње Југославије изазвао је бројне аплаузе публике у дворани „Парк“. То је први пут да се неко сјетио ове изузетне херцегновске пливачице након скоро шест деценија. Далеке 1956.г. ова скромна жена испунила је норму за учешће на Олимпијским играма у Мелбурну, али стицајем околности није отпутовала. Потоње генерације Новљана памте је као изузетног педагога, професорицу која им је предавала географију.

За амбасадора херцегновског спорта проглашена је кошаркашица Ана Дабовић, по избору ФИНЕ трећа играчица свијета, која је протекле године својим успјешним наступима проносила славу нашег града у свијету. Недавно је потписала уговор са клубом из НБА лиге и тако постала прва жена професионалац у кошарци из Херцег Новог и Црне Горе.

ФК Орјен из Зеленике, који баштини традицију ФК Обилић основаног 1924. год., добио је признање за значајан јубилеј који је прошле године обиљежио- 90 година рада и постојања.

Међу најбољим спортским херцегновским клубовима нашли су се и Стрељачки клуб на летеће мете Херцег Нови, Кошаркашки клуб Приморје, Женски кошаркашки клуб Приморје и Стонотениски клуб Бока. На листи од 10 најуспјешнијих спортиста су и Дарко Бороје који је освојио бронзану медаљу на свјетском првенству у кик боксу, једриличар Миливој Дукић, ватерполисти Јован Сарић, Славен Кандић, Стефан Пјешивац, капитен стрељачког клуба на летеће мете Никола Перишић, капитен и вођа омладинског ФК Игало Мило Ђурковић, алпиниста, маратонац из Алпинистичког клуба Нискогорци Јанко Гардовић и Лука Чупић из Триатлон клуба Херцег Нови.

Уручена су и признања за најбоље спортске наде младим спортистима –јуниорским ватерполо репрезентативцима Владу Попадићу, Алекси Укропини, Петру Мијушковићу, Николи Москову, пливачицама „Јадрана“ Анђели Антуновић и Јовани Терзић, боксеру Небојши Ђедовићу, кошаркашицама Наташи Радовић и Јовани Ђуришић, одбојкашици Вери Секулић, Ани Даниловић из Једриличарског клуба „Јово Дабовић“, Милошу Перовићу из ФК Обилић, кошаркашима „Приморја“ Јанку Чепићу, Илији Гардашевић, Јовану Коњевићу, Војиславу Видовићу из Џиу џица клуба Панда, и тенисеру Вукану Завишин из ТК Херцег Нови.