grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Отправник послова Америчке Амбасаде у Подгорици посјетио Херцег-Нови и разговарао са општинским челницима

Отправник послова Амбасаде САД у Подгорици B.Bix Aliu посјетио је јуче Херцег-Нови и разговарао са предсједником Општине Николом Гојковићем, предсједником Скупштине општине Андријом Радманом и потпредсједницом Општине др Тамаром Вујовићем. Господин Aliu је поздравио ново руководство херцегновске општине, истакавши да је Херцег-Нови био један од најљепших градова у бившој Југославији, али да је посљедњих неколико година било недовољно инвестирања у његов развој.

Предсједник општине Никола Гојковић рекао је да Херцег-Нови има изузетне могућности и потенцијал и да заслужује да има власт која ће валоризовати све оно што му је природа издашно даривала.  

Информишући о приликама у граду предсједник Скупштине општине Андрија Радман је оцјенио да је Херцег-Нови дуго трпио посљедице и терет 90-тих година. Задатак локалне управе је да постави основ да град ухвати корак са временом. Економска питања сада су у првом плану, а ефикасна, функционална и брза локална управа је оно што грађани очекују. Залагаће се за елиминисање бизнис баријера и принцип једног шалтера, а у плану је отварање посебне канцеларију за крупне инвестиције.

Др Тамара Вујовић сматра да Херцег-Нови има европску перспективу, а нова власт има визију његове будућности и мисију да покрене његов развој.

Отправник послова Aliu је изразио интересовање и за многа друга питања значајна за Општину Херцег-Нови, за пројекат Портонови, пројекат изградње постројења за прерадну отпадних вода и колекторске и водоводне мреже. Такође се интересовао за туристичку сезону, емитивна туристичка тржишта, приватизацију Института, питање Превлаке и Суторине.

Отправник послова B.Bix Aliu обавјестио је општинско руководство да су САД заинтересоване за наставак евроатланских интеграција Црне Горе и да је приоритет њено прикључење НАТО алијанси о чему тек треба да буде донесена коначна одлука. Сматра да су евроатланске интеграције изазов и за овај град.