Секретаријат за екологију и енергетску ефикасност обавјештава грађане да ће 11. и 12.04.2022. год. извршити први ларвицидни третман комараца и дератизација јавних површина (ларвицидно третирање комараца се спроводи на подручјима као што су баре, канали, отворени водотоци, градска гробља и септичке јаме).

Као ларвицидно средство користи се биолошки ларвицид тј. препарат димилин на бази дифлубензурона, који није опасан по људе и сисаре у цијелини, и није токсичан за птице и пчеле, већ само за циљане штеточине.
-Планирана су три третмана (у марту, априлу и мају), као и третман дератизације јавних површина на територији Општине Херцег Нови, те молимо власнике кућних љубимаца да у овом периоду, сходно Одлуци о условима и начину држања кућних љубимаца и начину поступања са напуштеним и изгубљеним кућним љубимцима, поведу рачуна о безбиједности својих љубимаца, наводе из Секретаријата за екологију и енергетску ефикасност.
Дератизација се спроводи на територији Општине Херцег Нови од граничног прелаза Дебели бријег до Каменара, дуж магистрале, као и ул.Сава Илића, Његошева, Саве Ковачевића, појас уз обалу Шеталишта Пет Даница и приобални пут дуж Ривијере. Дератизација обухвата канализационе шахтове и сва контејнерска мјеста на подручју Општине, као и јавне зелене површине око стамбених објеката.