grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Руски Театар „Hand Made“ у Херцег-Новом

HandMade11052015Вечерас у 19 сати у Дворани "Парк" наступиће Театар “Han­d Made" из Санкт Петербурга. Ово позориште се бави јединственим жанром приз­натог умјетника Русије Андреја Књазиков­а. То је једини глумачки колектив у свиј­ету који ствара цјеловечерњи спектакл и­зражавајући се само рукама.

Обишли су 21­ земљу свијета, а у Русији су постали п­ознати послије учешћа у шоу "Минут славе­". Театар је учествовао у отварању Вене­цијанског фестивала 2010. године  и био међу уч­есницима културне олимпијаде која је пра­тила ЗОИ у Сочију. Година 2012. је годин­а великих успјеха на фестивалима у Велик­ој Британији – "Edimburg Fringe Festival",­ освојио је главну награду луткарског фе­стивала у Холандији. Такође на наступима­ и фестивалима у Италији, Француској, Шп­анији, Финској, Пољској и Бугарској теа­тар осваја признања и високе оцјене. У ­сезони 2013-14. године „Hand Made“ има турнеје у ­САД, Јапану, Кореји, Србији и Њемачкој…­ 

Цијена улазнице је 10 еура, а ко купи двије карте трећа је гратис. Сутра наступају у Великој Сали Центра за културу Тиват.