grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Припреме за прихват воде из Регионалног водовода при крају

kamenari13052015Од 1. до 20. јуна Херцег-Новом ће из Регионалног водовода бити испоручивано 70 литара воде у секунди, а због најаве сушне сезоне тако ће бити и током љета, казала је за наш портал вршилац дужности директора предузећа “Водовод и канализација” - Јелена Ђаковић. Највећи дио техничких припрема за то је завршен, остало је само да се испита и испере подморски испуст. Вода ће из Регионалног водовода до Херцег-Новог стизати дијелом тиватског цјевовода, подморским испустом Опатово – Каменари, а потом слободним падом до потрошача Каменара и Бијеле.

Док се не изгради нови резервоар на граници између Бијеле и Каменара, из кога ће моћи да се снабдјева и преостали дио Ривијере, воду из Регионалног водовода моћи ће да користе само потрошачи Каменара и Бијеле.

По ријечима Јелене Ђаковић за снабдјевање Ривијере у овом периоду је неопходно 100 литара у секунди а за градско подручје - Игало и Херцег Нови 300 секундних литара.- Осим воде из Опачице ове године ћемо добијати додатне количине из Регионалног водовода што ће омогућити да потрошачи Каменара и Бијеле имају, као и сви остали потрошачи, два пута по два сата воде дневно. Ранијих година у послијеподневним сатима углавном нису имали воде.

Сутра ће бити одржан састанак у Тивту на коме ће представници регионалног водовода разговарати са представницима тиватске општине и Водовода   о   будућој тројној сарадњи и о техничким припремама за пуштање воде према Херцег-Новом. До петка би требало да се зна и цијена коју ћемо плаћати за воду из Регионалног водовода.