grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Поводом Дана независности Црне Горе организовано више културних и спортских манифестација

FLyKULA sПоводом Дан независности Црне Горе у Херцег Новом је организовано више културних и спортских манифестација.

Пету годину за редом у Музичкој школи је поводом празника одржан концерт награђених ученика. Наступили су ученици награђени на 42. Фестивалу младих Црне Горе и клавирски дуо Мила и Роберт Морис, који су почетком мјесеца освојили II мјесто на интернационалном такмичењу у Риму. У једночасовном програму учествовало је тридесетак награђених ученика. На крају концерта наступио је школски бенд.  
Јуче је било свечано и у Матици црногорској, огранак за Херцег Нови, гдје су награђени најбољи радови пристигли на традиционални конкурс који расписују уочи Дана независности Црне Горе. Тема је била „Тврђаве Херцег Новог“. Ученици од предшколског до средњошколског узраста, су кроз ријеч, слику и филм могли да изразе своје умјетничке експресије. На конкурс се јавило више од 150-оро дјеце, а награђено је њих 47.
Синоћ је Градска музика Херцег Нови приредила променадни концерт кроз центар Града, други овог прољећа. Ансамбл је кренуо од Сат куле до Дворане парк и вратио се назад. Поводом празника, из Херцег феста су обавјестили да ће Канли кула, очишћена претходних дана, бити отворена  за посјетиоце,  21., 22. и 23. маја и улаз се неће наплаћивати.