grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

У Херцег Новом организована Прва трка независности

21maj2015 sУ првој  Трци независности 2015. од  Игала до Шквера и назад учествовало је 47 такмичара из триатлон клубова Црне Горе, Хрватске, Норвешке и Њемачке. Трку су организовали Триатлон клуб Херцег Нови и Млади ДПС-а уз подршку Општине, ЈП Морско добро, Института „Др Симо Милошевић“, фирми „Крушо“, „Катуњанин“и „Игалопромет“.

Након трке, на платоу испред Националног ресторана Института приређена је свечаност на којој су додјељене награде најбржим учесницима у женској и мушкој категорији. Слободан Радовић Крушо је у име спонзора честитао учесницима и свим присутнима Дан независности и подсјетио да  је на данашњи дан прије 9 година већинском вољом грађана , изгласана независност Црне Горе.-Овогодишњи празник обиљежавамо на симболичан начин, атлетском трком од Игала до Херцег Новог и назад, рекао је Радовић. Он се захвалио организаторима и пожелио да ово буде почетак једне лијепе традиције прославе независности Црне Горе.  
Дан независности свим присутним грађанима, учесницима трке и побједницима честитао је и предсједник општине Никола Гојковић. 

- Честитам посебно побједницима. Желим да вас идуће године буде још више на овом такмичењу – казао је предсједник Гојковић.  
Медаље и пехаре најбржим триатлонцима додјелили су предсједник општине Никола Гојковић, власник фирме „Крушо“ Слободан Радовић, секретар за друштвене дјелатности Владимир Џелетовић и у име ЈП „Морско добро“ Зоран Ковачевић.
У женској конкуренцији прва је на циљ стигла Норвежанка Хаиди Аустерик, друга је била Сања Дабовић из ТК Херцег Нови, а трећа Лидија Вукић такође из Херцег Новог. У категорији мушкараца први је на циљ стигао Драгољуб Копривица из Бара, други Анте Живковић из Метковића а трећи Перица Вучковић из Херцег Новог.