grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Девети Међународни дјечији карневал од 4. до 7. јуна

ProgramDK201501062015Девети међународни дјечији карневал, манифестација која промовише дјечије стваралаштво и обогаћује херцегновску туристичку понуду у предсезони одржаће се од 4. до 7. јуна. Организатор је НВО Омладински центар Херцег-Нови. У карневалским свечаностима учествоваће дјеца предшколског и основношколског узраста. У пројекат су укључени сви херцегновски дјечији вртићи и основне школе, а стижиу и дјечије делегације из држава у окружењу. Потврђено је учешће 45 карневалских група са 1.200 учесника из Словеније, Русије, БиХ, Србије, Македоније, Словеније...Учествоваће око стотину школске деце из Дома „Младост“ у Бијелој.

У четвртак у 19 часова биће подигнута карневалска застава на Сат кули. Као и ранијих година на свечаном отварању карневала које ће бити организовано у петак у 20 часова на Базену Шквер, градоначелник Херцег-Новог ће симболично предати кључеве од града малом капу карневала. Ове године је то дванаестогодишњи Марко Црњац.

PlakatDK2015 F01062015У суботу је главна карневалска фешта која почиње у 18 часова. Карневалска поворка кренуће испод Сат куле предвођена предсједником општине Николом Гојковићем и почасним гостима који ће потом из вип ложе испред општине посматрати карневалаке групе које ће се представити уз музику и плес. Предвиђене су двије мале сцене на Тргу Николе Ђурковића и испред Градске кафане а главна сцена је на Тргу испред Општине. Након маскембала планирана је Ледо журака - Ледени Леод сат, за учеснике карневала. У недјељу је планирана вожња по заливу трајектом „Поморског саобраћаја“. На конференцији за новинаре која је данас одржана предсједник Омладинског центра- Милијан Мијовић најавио је да ће на овогодињој свечаности бити организован и избор принцезе карневала.