grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

У Дворани „Парк” свечаност за најбоље ђаке

DPLuce05062015На свечаности у Дворани Парк”, коју је организовао Секретаријат за друштвене дјелатности и локалну самоуправу, данас су предсједник општине Никола Гојковић и секретар за друштвене дјелатности и локалну самоуправу Владимир Џелетовић, најбољим херцегновским ђацима уручили дипломе и књиге за успјех који су постигли у основној и средњој школи.

Girls Air Jordan

Ово је манифестација на којој се славе учење и знање. У центру пажње су одлични ђаци који су током основне и средње школе вриједно учили, постигли врхунске резултате и заслужили дипломе луча или награде на државним такмичењима, Олимпијади знања и Међународном такмичењу угоститељских школа Југоисточне Европе. Свечаности су присуствовали професори и родитељи награђених ђака.

 

DPLuce2- Овакве прилике су најдражи и најљепши поводи за сусрете и нема човјека коме не би била част и задовољство бити у друштву набољих и највриједнијих. Зато вам, драги моји, велико хвала што сте нам вашим залагањем и досљедношћу током основног и средњег образовања, то омогућили, рекао је у поздравној ријечи предсједник општине Никола Гојковић. -Данашњи дан, можемо назвати ДАНОМ НАЈБОЉИХ. Посвећен је вама и врхунским резултатима које сте постигли сопственим трудом и радом све вријеме досадашњег школовања, рекао је Гојковић и истакао да смо ми богато друштво ако у генерацији 2014/2015 имамо 61 ученика са одличним успјехом и   22 са врхунским резултатима освојеним на такмичењима знања и вјештина из различитих предмета и области.

Говорећи о значају образовања и знања Гојковић   је поручио најбољим ђацима да имају на уму да „ човјек мора остати ученик и онда када постане учитељ“. Захвалио се и вриједним наставницима и професорима који су их својим ентузијазмом и прегалаштвом инспирисали и пратили све вријеме школовања и родитељима који чине све да да им помогну да лакше корачају кроз живот.

-Драги наши, неизмјерно смо поносни на вас и резултате који сте постигли. Желимо да и даље наставите путем најбољих јер ви представљате наш највећи потенцијал. Подсјећамо вас да неће бити могуће замислити живот и рад, овдје, без вас и вашег доприноса. Вратите нам се са знањем и високим академским звањима, са иницијативама и новим лијепим и корисним идејама. Вратите нам се у настојању да обезбиједимо бржи развој и напредак наше општине и цјелокупног друштва. У име Општине Херцег-Нови, у своје лично име и име својих сарадника још једном свима честитам  и желим пуно успјеха у даљем учењу и раду – рекао је предсједник општине Никола Гојковић.

У прилогу испод текста можете погледати списак најбољих ђака – свршених основаца и средњошколаца у школској 2014/2015 години – добитника дипломе Луча и награда са државних такмичења.

Списак добитника дипломе „Луча“ за школску 2014/2015. годину