grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

У Хотелу „Регент“ У Тивту сусрет са аустријским привредницима

RegentTivatУ оквиру посјете аустријских привредника Црној Гори који су протеклог викенда имали разговоре са црногорским привредницима у Привредној комори Црне Горе, синоћ је у Хотелу „Регент“ - Портомонтенегро у Тивту организован састанак са привредницима и представницима општина јужне регије, односно Боке. Посјету аустријских привредника организовала је Амбасада Аустрије у Подгорици у сарадњи са Канцеларијом за послове привреде Аустрије.

 Херцег-Нови на том скупу представљали су потпредсједница општине др Тамара Вујовић, представници Азмонта, Лајтхаус групе и вршилац дужности директора ТО Херцег-Нови Бојана Благојевић. Потпредсједница Вујовић је говорила о развојној платформи и дјеловима наше стратешке агенде која се односила на инвестиције у области инфраструктуре, туризма и људских ресурса. Након званичних обраћања приређен је коктел на коме су настављени разговори и ближе упознавање са гостима из Аустрије .

TivatRegentПорука скупа је да је неопходно јачати везе и сарадњу између привреда двије земље за што постоји доста простора. Према подацима Привредне коморе ЦГ робна размјена између двије земље током 2014. године износила је 33,7 милиона еура, што је пад од 9,8 одсто у односу на претходну, а покривеност црногорског увоза из Аустрије извозом износила је свега четири одсто. Осим на побољшавању трговинских веза, потребно је интезивно радити и на преносу знања и улагањима у различите производне дјелатности. Током 2014. године, Црну Гору је посјетило 13.780 туриста из Аустрије.