grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Санација и конзервирање градилишта одвијају се на задовољавајући начин

Радови на санацији, конзервирању градилишта и довођења јавних површина у првобитно стање које изводи турска компанија Ћелтикћоглу са својим подизвођачима – Milenium, Albstar i CMC из Херцег-Новог одвијају се на задовољавајући начин, оцјенио је за наш портал предсједник општине Никола Гојковић. Изводе се од Шеталишта , дуж обале до Бијеле . Доводи се у првобитно стање јавна расвјета, потпорни зидови и прилазни путеви, што је веома битно за нормално одвијање сезоне.

-Шеталиште би већ данас, од Тврђаве Форте маре до Болнице у Мељинама, могло да буде санирано, а радови дуж Ривијере се одвијају изнад плана, рекао је Гојковић. - То нам даје наду да ће бити завршени прије предвиђеног рока, дакле прије 25. јуна. На терену је седам екипа и ради се по цијели дан. У ове активности су укључена и наша јавна предузећа, поготову Комунално-стамбено које са свим својим екипама учествује на санацији расвјете. То је велики посао, јер је пуно поломљених стубова, покиданих каблова и оштећених свјетиљки. Све то треба поново довести у ред и ставити у функцију. Дио радова ће бити потпуно, а дио дјелимично завршен јер на неким дионицама колектора има још посла. Тако су у Ђеновићима и Баошићима постављене само канализационе, али не и водоводне цијеви што ће морати да се уради на јесен.

Предсједник општине се још једном захвалио грађанима на стрпљењу које су показали свих ових дана. - Знам да им није било лако са онако раскопаним улицама пред почетак сезоне. Ми смо учинили све што је у нашој моћи да се овај пројекат „уозбиљи“ и да се у року обаве санациони радови, рекао је Гојковић.