grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Пројекат „Млади су наш потенцијал, пружимо им шансу“

Mladi16062015У оквиру пројекта „Млади су наш потенцијал, пружимо им шансу“, који спроводи Завод за запошљавање Црне Горе, дана 15.06.2015. године у Управи за кадрове одржан је састанак гдје су представници Заједнице општина, Министарства рада и социјалног старања, те Завода за запошљавање изнијели досадашња искуства и резултате.

Ради се о пројекту који за циљ има унапређење предузетничких способности и специфичних вјештина израде пројеката, управљања истим, вјештина кластерског повезивања субјеката привређивања код 50 високообразованих младих људи из свих црногорских општина.

“Данас се млади људи широм свијета сусрећу са порастом незапослености. У тешкој економској ситуацији најчешће су и највише погођени они који по први пут траже одговарајуће запослење – средњошколци, студенти, високошколци.

Влада ЦГ, у сарадњи са институцијама које су надлежне за систем образовања и запошљавање и другим институцијама које на посредан начин утичу на запошљавање, својим радом и координацијом, континуирано спроводи активности у циљу већег запошљавања, а посебно младих и високообразованих лица и ствара неопходне претпоставке и услове за запошљавање. У том смислу као једна од мјера запошљавања младих је управо и Пројекат “Млади су наш потенцијал, пружимо им шансу” који се релизује посредством Завода за запошљавање Црне Горе”, изјавила је Министарка рада и социјалног старања госпођа Зорица Ковачевић.

У даљем току састанка ученицима су се обратили директорица Завода за запошљавање госпођа Вукица Јелић, као и извођач обуке проф. Василије Костић.

Састанку су присуствовали и представници Општине Херцег-Нови: сарадници предсједника Скупштине Андреј Поповић и Милена Ћулафић, те одборница Јована Шијачић.