grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Грађански биро на услузи грађанима током цијелог дана

NacelnikInfoSisУслуге Грађанског бироа који од почетка јуна ради и у послијеподневним часовима (до 19 сати) у протеклих 15 дана користио је релативно мали број грађана. Према подацима ове службе у том периоду овјерено је 124 документа и примљено 23 предмета. Као и у јутарњим сатима грађани имају могућност, да овјере документа и преписе, или да предају своје захтјеве односно предмете.

Службеник који ради послије подне прима и класификује те предмете и они се сутрадан ујутро, чим се у 7 сати отвори Грађански биро, шаљу надлежним општинским службама и секретаријатима на обраду.

- Експедитивност је максимална, каже за наш портал начелник Службе за заједничке послове и информационе системе Синиша Ћурчија. - Надамо се да ће убудуће грађани могућност да посао заврше у послијеподневним часовима више користити, јер је радно вријеме продужено на њихово инсистирање, због, како је најчешће навођено, немогућности да заврше посао у јутарњим сатима, јер раде или су спријечени неким другим обавезама. Циљ је био и да се смање гужве у јутарњим часовима, односно, да грађани заврше посао без великог чекања и нервозе, каже Ћурчија и истиче да се послије подне посао може завршити и лакше и брже. Анализу рада Бироа по новом радном времену направиће 25. јула како би видјели да ли постоје стварни разлози да се са радом послије подне настави током цијеле године.

Новина у раду Грађанског бироа је и то што од недавно шалтерски службеници носе униформе – бијеле кошуље са тегет детаљима и грбом Општине на рукаву. – То је љетња, а у септембру ће добити зимску униформу тако да ће током цијеле године имати препознатљив дрес код. Ћурчија најављује да ће од јесени преиспитати могућности да се на улазу у Грађански биро постави приступна рампа за лица у инвалидским колицима и оне који се теже и уз помоћ помагала крећу. Недавно је на општинском паркингу, врло близу Грађанског бироа обиљежено једно мјесто за паркирање возила која користе лица са посебним потребама .