grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

НВО „HELP“ ће обезбједити монтажне куће за шест ромских породица

Help17062015Директор НВО „Help“ у Црној Гори Клаус Мок са сарадницима разговарао је данас са потпредсједницом општине др Тамаром Вујовић о помоћи коју је ова организација спремна да пружи како би се рјешио проблем смјештаја 6 ромских породица које дуже од деценије живе у импровизованим објектима на Шиштету.

adidas Yeezy Boost 350

По ријечима Мока њихова организација би до краја године могла да обезбједи средства за постављање монтажних кућа за свих шест породица уколико наша општина обезбједи плацеве на којима ће ове куће бити постављене. Уз то потребно је да постоје прикључци за струју и воду.

Др Тамара Вујовић је информисала представнике Help-а да у Суторини, гдје је ова организација већ финансирала постављање монтажних кућа за расељена лица, постоје још четири парцеле које нису приведене намјени површине од 100 до 120 квадрата. На тим парцелама могуће је поставити само четири монтажне куће.Општина ће обезбједити сагласност за прикључке за воду и струју, геодетску подлогу на којој ће бити уцртано постојеће и планирано стање. На предлог потпредсједницеВујовић Клаус Мок је рекао да ће Helpприхватити обавезу да изграде септичке јаме за будуће станаре по стандардима предвиђеним општинском одлуком. С друге стране општинска управа ће покушати да обезбједи још једну парцелу од најмање 150 квадрата да би се рјешио проблем преостале двије ромске породице са Шиштета. Све ове активности требало би да буду завршене до краја идуће недјеље.