grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Парк Бока као оаза дружења и позитивних вибрација

naslovnaparkbokaСиноћ се из обновљеног Парка Бока, поново чула музика која је привукла пажњу  не само Новљана  већ и  туриста који су  у то вријеме шетали градом.

У част Дана државности Мјесна музика Ђеновићи и клапа „Стари капетан“ приредиле су концерт у парку. Уз евергрин нумере, посјетиоци су имали  прилике да  уживају у уређеном и освјеженом амбијенту ове  по много чему посебне,  зелене оазе у центру града, која је протеклих година била запуштена, неуређена и неосвјетљена.
Минималним средствима од 3 000 евра које је Општина издвојила, и за релативно кратко вријеме од свега десетак дана, урађено  је доста. Срушена су и уклоњена три привремена објекта и тај дио парка култивисан. Постављене су нове свјетиљке, сређен је плато око фонтане, учвршћена метална конструкција одрине и орезана глицинија, поправљен дио пута, стазе насуте ризлом, постављене су двије нове и поправљене старе парковске клупе. Санирани су и кварови на фонтани –рибњаку.

  По ријечима начелника службе за заједничке послове и информационе системе Општине Херцег Нови, Синише Ћурчије  ово је тек прва фаза  уређења Парка Бока који је седамдесетих година прошлог вијека био један од најљепших вртова на Јадрану. У плану је да се  за петнаестак дана постави мобилијар за дјечије игралиште, а од септембра се планира  детаљна обнова фонтане, садња биљака које су временом ишчезле из парковске баште.


У Општини и Херцег фесту,  чија је  Дворана степеништем  повезана са  Парком,  сматрају да би његов централни плато  могао да се користи  као љетња позорница, за организовање културних програма и манифестација. Иако је Парк у власништву Вектра Боке  он се од земљотреса, када је бивши Хотел Бока страдао а потом  срушен, користи искључиво као јавна парковска површина.