grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Новоизграђено игралиште на Савини отвара се сутра кошаркашком утакмицом

igralisteSavina1Сутра  у 19 сати, биће одигран први кошаркашки меч на новоизграђеном игралишту на Савини. Лопту ће у игру , како сазнајемо, подбацити први црногорски  спортиста који је обезбједио норму за Олимпијаду у Риу, златни новски једриличар Миливој Дукић.


Утакмицом, између двије  младе новске екипе, симболично ће , овај спортски објекат предвиђен за кошарку, одбојку и мали фудбал, бити отворен и предат херцегновским спортистима на коришћење.   Њиме  ће управљати Спортски центар Игало .
Изградња игралиште на Савини, изнад Школе „Милан Вуковић“ почела је прије три и по године  а завршена је ових дана. На површини од 2 400 квадрата постављена је вишенамјенска подлога, монтирани кошеви , уређене свлачионице, засађено 20 садница. Трибине игралишта могу да приме 225 посјетилаца. Испод трибина је девет гаража, чијом  продајом  је финансиран већи дио пројекта . Инвеститор је била Општина Херцег Нови .  Цијели пројекат  коштао је 240 000 еура. Ускоро ће бити монтирани и рефлектори тако да ће игралиште моћи да се користи и у вечерњим часовима.