OHNzgrada2022Инфо-сесија о позиву за додјелу бесповратних средстава у оквиру грант шеме „Подршка запошљавању, социјалној инклузији и социјалном предузетништву“, који је објавило Министарство рада и социјалног старања у сарадњи са Министарством финансија, а уз подршку Делегације Европске уније у Црној Гори, биће организована у Херцег Новом 15. новембра 2022. године.

Инфо-дан ће бити одржан у згради Општине са почетком у 10.30 часова, а из Секретаријата за туризам, економски развој и инвестиције позивају све заинтересоване да присуствују и информишу се о начину аплицирања и осталим критеријумима позива.
Позив за додјелу бесповратних средстава у оквиру грант шеме „Подршка запошљавању, социјалној инклузији И социјалном предузетништву“ (референтни број EuropeAid/175333/ID/ACT/ME) објављен је 21. октобара 2022. године, а биће финансиран из IPA II – Годишњег акционог програма за Црну Гору за 2020. годину – Подршка паметном и инклузивном расту – запошљавање и социјална инклузија. Укупна вриједност ове грант шеме износи 2.705.882,35 ЕУР. Рок за достављање пројектних предлога је 05. децембар 2022. године.
Додјелом и спровођењем ове грант шеме планира се давање подршке пројектима који ће унаприједити пружање социјалних услуга у заједници, укључујуц́и и подршку иновативним социјалним услугама, са посебним фокусом на деинституционализацију. Даље, кроз локална партнерства за запошљавање планира се промоција запошљавања, са посебним фокусом на „теже запошљиве“ категорије у друштву, као што су корисници социјалних давања, жене, нискоквалификовани незапослени, особе са инвалидитетом и млади, као и подржавање концепта социјалног предузетништва у Црној Гори.
Детаљније на: https://www.gov.me/clanak/informativni-dani-povodom-objave-poziva-za-dodjelu-bespovratnih-sredstava-u-okviru-grant-seme